Zvočna knjiga Drseči svet

Izšla je zvočna knjiga Drseči svet

Oktobra je v samozaložbi avtorice izšla zvočna knjiga, ki prinaša 48 govorjenih pesmi iz istoimenske zbirke Drseči svet (JSKD, 2020) in dve uglasbitvi cenjenih mariborskih glasbenikov.

Pesmi je interpretirala pesnica sama in jih poleti 2021 ob podpori coacha za interpretacijo, priznanega igralca Uroša Kaurina, posnela v studiu Društva za glasbeno produkcijo A800. Tovrstnih projektov, v katerih avtorji sami prevzamejo interpretacijo lastnih besedil, je v Sloveniji razmeroma malo, saj se to vlogo ponavadi zaupa profesionalnim igralcem, ki za interpretacijo uporabljajo uveljavljene metode, ki izhajajo iz sveta gledališča. Avtorica s sicer bogatim asortimanom izkušenj v izrekanju poezije pa v interpretaciji ponuja drugačen vstop za »bralca« in pesmi oživi v mediju, ki je tesno povezan z njenim ustvarjanjem: njenim glasom. To je v času koronaepidemije eden od možnih, varnih in ustvarjalnih načinov, na katerega lahko avtorica “potuje” in v druge kraje pošilja svoj živ glas.

Govorjene pesmi spremlja dodatek: uglasbitvi pesmi, ki sta ju pripravila izjemni harmonikaš Daniel Marinič na podlagi govorjene pesničine interpretacije v sklopu projekta “Besede v notah” in kantavtor Peter Andrej, ki je za glasbeni projekt “Levi in desni breg” uglasbil izbrane pesnice in pesnike iz Maribora.

Ovitek in sam plošček pa v vizualni jezik znova objema delo ilustratorke Mete Wraber, ki je oblikovala že tiskano knjigo.

 


Pesmi in interpretacije Nina Medved
Coach za interpretacijo Uroš Kaurin
Snemanje in postprodukcija Društvo glasbene produkcije A800, zanj Marko Jakopanec
Oblikovanje in ilustracije Meta Wraber

Malečnik, oktober 2021


Naročila

Zvočna knjiga je v obliki CD-jev izšla v izbrani nakladi 150 izvodov in v digitalni različici.

Naroči svoj izvod

Izdala in založila

 

 

Soizdajatelja

 

Soorganizator projekta

 

 

S podporo

 

 

 

Zvočna knjiga je izšla v samozaložbi pri Nini Medved, soizdajatelja sta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Dve luni, zavod za poetizacijo sveta, soorganizator projekta Društvo za glasbeno produkcijo A800. Projekt je finančno podprla Mestna občina Maribor.