Listina PONT 2021

Listina Pont za perspektivno književno ustvarjalko 2021

Mestna občina Koper, ZRS Koper in založba Beletrina bodo letos podelili drugo evro-sredozemsko literarno nagrado za izjemne literarne dosežke, usmerjene v preseganje meja in iskanje mostov med različnimi družbenimi skupinami, kulturnimi in verskimi skupnostmi. Prvo nagrado PONT je leta 2018 prejel letos preminuli bosansko-slovenski pesnik Josip Osti. V petek, 24. septembra, so na tiskovni konferenci v Pretorski palači v Kopru razglasili, da bo letos nagrado PONT, ki se podeljuje uveljavljenemu_i književnemu_i ustvarjalcu, ustvarjalki za njegovo, njeno literarno delo, prejel nemški pesnik, esejist in prevajalec Jan Wagner.

Vesna Mikolič je povedala, da bodo letos prvič podeljene tudi listine PONT perspektivnemu_i književnemu_i ustvarjalcu, ustvarjalki, književnemu prevajalcu, prevajalki in priznanemu_i strokovnjaku, strokovnjakinji s področja jezika in književnosti. Prejeli jih bodo pesnica Nina Medved, italijanski prevajalec in literarni zgodovinar dr. Patrizio Rigobon ter prevajalka in literarna znanstvenica dr. Barbara Pregelj.

Nagrada in listine PONT zajemajo tudi rezidenco v Kocjančičevi hiši v Kubedu, kjer bodo nagrajenci v oktobru, novembru in decembru 2021 ustvarjalno bivali in sooblikovali kulturno življenje v ožjem in širšem okolju.

Podelitev nagrade PONT in listin PONT bo v Kopru 23. novembra.

Objave
Jan Wagner je letošnji dobitnik literarne nagrade Pont
N. Š., RTVSLO.SI, 27. september 2021

Mednarodno nagrado PONT bodo v Kopru podelili Janu Wagnerju
Igor Divjak, Vrabec Anarhist, 25. september 2021